This is demo store. No orders will be fulfilled.

Blog

 1. Powerdressing

  Powerdressing

  Powerdressing finns alltid i bakhuvudet för oss, i allt vi gör. Vad är då Powerdressing? För oss innebär det att klä människor i självkänsla. Att man blir lite starkare och vågar lite mer tack vare outfiten man bär. När du känner dig tillfreds med dig själv utstrålar du också ett självförtroende vilket leder till att andra ser dig som tryggare och starkare. Fast kan verkligen kläder göra så stor skillnad? Ja det kan det faktiskt! 

  I slutändan är det viktigaste att du kan se dig i spegeln, må bra och gå ut i världen med ett leende. Om vi kan bidra till det är vi väldigt nöjda.


  läs mer »
 2. Q&A med Anna-María Larsson

  Q&A med Anna-María Larsson

  Anna-María är en kreativ person som tror på att allt går att göra själv på ett eller annat sätt. Hon är en frilansande kreatör och ”proffspysslare” som driver en livsstilsblogg med fokus på DIY (dnilva.se). Anna-María kom tvåa i det kreativa tv tävlingsprogrammet Superskaparna våren 2017.

  Hur skulle du beskriva din stil?

  Min stil skulle jag beskriva som ganska bekväm. Jeans och t-shirt eller en schysst tröja är mina säkraste kort. Men sen gillar jag också att blanda upp klassiska plagg med något lite roligare som sticker ut. Det kan vara mönstrade byxor eller en lite roligare topp till exempel. Jag försöker alltid att köpa plagg som jag vet att jag kan kombinera med flera andra plagg i min garderob.

  Vilka nyckelplagg tycker du är viktigast att uppgradera garderoben med?

  Har jag ett par schyssta byxor som sitter bra och en t-shirt i bra kvalité känner jag att jag alltid har något att ha på mig. Det är dessutom perfekta plagg att klä upp eller ner beroende på vilka skor och smycken du har till.

  läs mer »
 3. Q&A med Alexandra Pascalidou

  Q&A med Alexandra Pascalidou

  Alexandra har en lång meritlista och kan titulera sig som journalist, programledare, författare, dramatiker, föreläsare och moderator, men vad som imponerar mest på oss är ändå titeln människorättsaktivist. Hon är en kvinna som står upp för kvinnor och aldrig backar att ta strid mot orättvisor!

  Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit i ditt yrkesliv?

  Att jag av egen kraft kommit från ingenstans och tagit mig någonstans. Att jag kämpat i motvind och aldrig väjt eller vikit ner mig. Att jag alltid reser mig när jag snubblat eller kraschat. Men mest av allt – att jag kämpar för mer än min egen framgång. Jag är stolt över mitt osvikliga rättspatos, mitt mod och min något naiva världsförbättraranda.

  Du är verkligen en inspiration för många kvinnor, vad är ditt bästa tips till andra kvinnor för att klättra och avancera i en mansdominerad bransch eller arbetsplats?

  Glöm aldrig var du kommer ifrån eller vem du innerst inne är. Kämpa på och räck ut en hand till dem som också kämpar. Systerskap och solidaritet leder långt. Vänd aldrig människor som hjälpt dig ryggen. Finn något att brinna för och gör det med lust och glädje. Och glöm aldrig att din sårbarhet också är din styrka. 

  Vi tycker du är en riktig Power-kvinna, vilka kvinnor inspireras du av just nu?

  Jag inspireras av self-made women. De som gått rakryggade genom eld och vatten och de som aldrig ger upp trots massivt motstånd. Mina förebilder är Oprah Winfrey, Arundhati Roy, Bianca Jagger, Beyonce och en massa okända, ännu anonyma kvinnor som tagit plats, höjt rösten och lyft både sig själva och andra. Min nioåriga dotter är en annan inspirationskälla – för sin entusiasm, empati och envishet!

  Lisa Lindvall, grundare av The Fit, är en av dem. En ung, stark, engagerad visionär med jävlar anamma och eld i hjärtat som banat sin egen väg. Sådana kvinnor gör mig lycklig och optimistisk inför framtiden.


  läs mer »
 4. Q&A med Linda-Marie Nilsson

  Q&A med Linda-Marie Nilsson

  Efter våra möten med Linda-Marie kan vi konstatera att hon är en kvinna med mycket hjärta! Hon är journalist i grund och botten men kan idag även lägga till titlar som bland annat kroppsaktivist och Youtuber till sin meritlista. Fast för oss är hon framförallt en glädjespridare som ställer upp när det behövs och bjuder på både skratt och kloka insikter.

  Du ger många mod att vara sig själva, har du alltid varit lika bekväm i din kropp?

  Nej, när jag var yngre var min dröm alltid att vara smal, eftersom jag ständigt fick höra elaka ord om min kropp. Jag grät i provrum för att kläder jag ville ha inte passade mig och försökte konstant gå ner i vikt. Men idag har jag insett att det aldrig var mig det var fel på, utan samhället. Jag vet nu att jag duger och är vacker som jag är. Och därför jobbar jag nu stenhårt med att peppa andra till att känna samma sak inför sina kroppar. 

  Vad är dina bästa tips till kvinnor som lider av kroppångest eller låg självkänsla?

  * Försök säga något fint till dig själv varje dag. Det kan vara små saker, som att du är en bra vän, har fina ögon, ett gulligt skratt, till att börja med.
  * Avfölj konton som får dig att må dåligt i socials medier och börja följa sådana som får dig att må bra. Jag älskar att se kroppspositiva personer i mitt flöde, med kroppar som jag kan relatera till. 
  * Kolla på mitt Youtube-klipp där jag listar 10 sätt att lära dig älska din kropp: https://youtu.be/qbaY5ONVwY0

  Att vara sig själv inspirerar och hjälper givetvis många, men det kommer också med en baksida. Har du upplevt näthat och hur har du isf lärt dig hantera nättrollen?

  Ja, jag upplever näthat flera gånger varje dag. Min bästa lösning är att blockera dem och ta bort deras kommentarer, eftersom jag inte tycker att det är en mänsklig rättighet att få sprida hat på andras bilder och videos. Om det är unga hatare brukar jag ibland mejla deras föräldrar och visa vad deras barn kommenterar för dem.  Men viktigt att komma ihåg: Även om jag upplever näthat varje dag, så upplever jag också nätkärlek varje dag. Och det är viktigt att man fokuserar mest på den. För kärlek är allt. 

  läs mer »
 5. Empowerment

  Empowerment


  Att stärka människor inifrån och ut är någonting som ligger The Fit varmt om hjärtat. Det

  handlar dels om hur vi ser på oss själva, vår självkänsla. Att kunna se sig i spegeln och känna

  sig nöjd istället för att känna sig otillräcklig.


  ”Jag har jobbat inom försäljning i många år och det fulaste ord du kunde använda var att du

  var nöjd. Då var du inte hungrig nog och hade inga ambitioner men jag ser det inte på det

  sättet. Jag tror att det är hälsosammare att kunna känna sig nöjd när du gjort någonting bra.

  För mig betyder inte det att jag saknar höga ambitioner, endast att jag kan bekräfta för mig

  själv att jag gjort någonting bra och ge mig själv lite välförtjänt beröm för det innan jag tar

  mig ann nästa utmaning.”

  -Grundare och VD, Lisa Lindvall


  Vi vill att människor ska ha en hälsosam relation till sin kropp, våga stå på sig på jobbet och

  tro på sig själva samt sluta ge sig själv konstant dåligt samvete för vad de inte hinner med på

  hemmaplan. Det är okej, vi är alla bara människor. Därför pratar vi mycket om just

  Powerdressing, vilket för oss innebär kläder som helt enkelt för dig att känna dig lite starkare

  och självsäkrare!


  Vi söker nu efter möjligheter att bidra och dra vårt strå till stacken! Är du involverad i en

  organisation i Stockholmsområdet som jobbar med utbrändhet, ätstörningar, ungdomar som

  hamnat snett och behöver en andra chans eller kanske nyanlända? Hör av er till oss så tittar

  vi gärna på ett samarbete. Maila oss på info@thefit.se

  läs mer »
 6. The Fit förenar det svenska mode- och teknikundret

  The Fit förenar det svenska mode- och teknikundret


  På The Fit har vi som mål att förenkla shoppingupplevelsen och samtidigt göra den rolig- för alla!


  Digitalisera måttagningen

  Vi vet att leta fram ett måttband och ta sina mått är akilleshälen när det kommer till att måttbeställa sina kläder, samtidigt som det endast behöver göras en gång och du kan sen beställa kläder utan att fundera på om det kommer passa eller inte gång på gång. Vi försöker begränsa oss till endast de nödvändigaste måtten i vår måttguide för att underlätta för våra kunder, samtidigt som passformen blir bättre desto fler mått skräddarna har att tillgå. Men om du istället kunde ta dina mått via en app, skulle det göra tröskeln mindre? Du anger längd och vikt, tar 3 bilder på dig själv (fram- bakifrån och i profil) och dina mått räknas ut åt dig. Vi är stolta över att vara i slutskedet av att göra det möjligt med hjälp av ny mobil skannerteknik. Vi lovar att hålla er uppdaterade!


  Införa virtuella provrum

  The Fit strävar efter att leda teknikutvecklingen inom modeindustrin bland annat genom att införa virtuella provrum där kunder kan prova kläderna i sina egna mått. Länge har modebranschen sett likadan ut och kläder har visats i webbshoppar på modeller med liknande kroppstyper vilket lätt gör att man som kund blir besviken när plagget inte funkar lika bra på en själv, som kanske har en annan kroppsform. Vore det inte bättre att se hur kläderna skulle se ut i dina unika mått innan du väljer om du vill beställa eller inte? Det är en transparens som saknats inom e-handeln tyvärr, men som vi tror kommer ta shoppingupplevelsen till nästa nivå. Det kanske innebär en webbtjänst idag, men en VR butik imorgon. Teknikutvecklingen rusar fram, endast fantasin och ambitionsnivån sätter gränserna.


  Välkommen till The Fit – framtidens digitala modevaruhus!

  läs mer »
 7. Hållbar produktion och konsumtion

  Hållbar produktion och konsumtion

  Vad är hållbarhet för er? För oss innebär hållbarhet en medvetenhet kring miljö, produktion och konsumtion. Det handlar om att ta avstånd från slit- och-släng - konsumtion och impulsiva köpbeslut. På The Fit vill vi att alla ska kunna identifiera sig med våra kläder, oavsett kroppstyp. Varje plagg blir unikt eftersom de skräddarsys efter våra kunder vid beställning. Detta gör även att plaggen blir personliga och att man vill behålla dem en lång tid framöver.

  Vi använder oss av italienska kvalitetstyger som gör att plaggen håller länge. Dessutom sys de endast upp på beställning vilket innebär att varken tyg eller resurser går till spillo. Vi har produktion i Vietnam och trots att våra plagg har en lång transportsträcka från produktion till konsumtion planerar vi att kompensera för vårt ekologiska fotavtryck. För oss är det viktigt att vara transparenta genom hela produktionskedjan. De anställda i fabrikerna arbetar efter bra arbetsförhållanden och vi värdesätter varje individ som bidrar till vårt företag, oavsett var i världen arbetet utförs.

  läs mer »
 8. Vi säger hejdå till storlekar och osunda ideal!

  Vi säger hejdå till storlekar och osunda ideal!

  I dagens samhälle är det svårt att inte påverkas av rådande ideal. Oavsett om det rör karriär, skönhet eller karaktär slits vi ständigt emellan våra egna viljor och vad vi faktiskt “borde” göra, vad samhället förväntar sig av oss. Men tack och lov rör vi oss i rätt riktning! Agenturer har börjat casta modeller i alla storlekar och med olika bakgrund, varumärken har börjat införa “plus-size” i sina kollektioner och för några månader sedan skrev ett stort antal svenska designers under ett avtal som gjorde gällande att de inte kan arbeta efter tidigare premisser, där modellerna inte alltid har behandlats värdigt.

  Trots att vi är på väg i en mer accepterande riktning har vi inte kommit fram. Även om det är extremt viktigt och bra att den svenska modebranschen sakta men säkert är på väg mot en förändring, så kvarstår ändå ett problem. Storlekarna. Det talas om en större acceptans bland storlekar, både hos företag, konsumenter och kroppsaktivister. Men det talas inte om någon total upplösning av storlekar. Kanske vore inte detta heller möjligt då storlekar guidar oss i en riktning när vi konsumerar och hjälper oss att inte behöva prova allt för att veta vad som passar oss. Men vi måste ändra sättet vi pratar och tänker om storlekar.

  På The Fit har vi valt att endast sälja måttbeställda plagg eftersom vi vill bort från de osunda ideal som storleksplacering kan föra med sig. Hur ofta har vi inte önskat att vi vore en medium i stället för large, eller en small i stället för medium? Med storleksplacering kan fokus riktas åt fel håll. Fokus ska ligga kring bekvämlighet i kläderna och i känslan kläderna ger oss när vi har dem på. I stället går vi och väger oss och önskar allt som oftast att vi vore en annan storlek än de vi är. Vi låter oss bli identifierade av storlekarna. Och vi låter dem påverka vår självkänsla.

  Vi ska vara glada för att vi är unika och omfamna våra personligheter istället för att sträva efter ouppnåeliga ideal. Ideal vore ju inte ideal om de inte låg bortom våra gränser. För att kunna ta tillbaka makten över vår identitet och självkänsla väljer vi på The Fit att helt bortse från storlekar. Det enda som behövs för att kunna beställa våra kläder är personliga mått.

  Välkommen till The Fit - Vi hjälper dig att återfå makten över din kropp och självkänsla!

  läs mer »
 9. Launch Night for The Fit

  Launch Night for The Fit

  Förra veckan lanserades The Fit på Stockholm Taproom. Våra gäster hade chansen att mingla med VD Lisa Lindvall och även möjlighet att få sina mått tagna på plats. Walinds kollektion First hängde synligt för att gästerna skulle kunna röra vid plaggen och de olika materialen. På ett bord låg även tyg - och färgprover som visade hur The Fit’s konceptbaserade shoppingupplevelse går till online.

  För er som missade vårt event kan vi glädja er med att vi kommer ha fler tillfällen av detta slag i framtiden!

  läs mer »
 10. It’s all about the fit

  It’s all about the fit

  Har du, liksom många andra, upplevt att det är svårt att hitta kläder som passar?

  Oavsett ålder, längd eller kroppsbyggnad är det svårt att hitta rätt passform i standardstorlekar. Många tycker att det är plågsamt att använda omklädningsrummet då de får ångest av att stå under lysrörsbelysning och prova plagg efter plagg som inte passar bara för att slutligen lämna butiken tomhänt med minskat självförtroende.

  Idag kretsar våra liv kring olika måsten på jobb och till vardags. Vi ska finnas tillgängliga för jobbet dygnet runt samtidigt som vi ska ha tid med fritidsaktiviteter med familj och vänner. Dessutom ska vi göra allt detta med ett bekymmerslöst leende på läpparna, se fantastiska ut och ha en ”jag kan klara allt jag vill”-mentalitet som ska genomstråla våra sociala medier. Vi har mindre tid att ägna till att strosa runt i butiker och beställer vi kläder på internet kan vi inte förvänta oss en perfekt passform. Detta leder ofta till tidskrävande hantering av returer, vilket innebär en negativ kundupplevelse. Ett annat alternativ är att gå och få sina kläder uppsydda av en skräddare. För att de fysiska kläderna sedan ska kunna motsvara den bild vi har i huvudet krävs det en hel del designkunskap och detaljfokus.

  Men aldrig förr har det varit viktigare att genom våra kläder kunna uttrycka vår identitet och personliga stil. I en modevärld med snabba växlingar är det svårt att vara unik. Därför har vi skapat en plattform som gör detta möjligt. Med digital innovation och kvalitetsmaterial har vi skapat The Fit - webbshoppen som fokuserar på kläder skräddarsydda efter dig, ökad självkänsla och innovation. Vi syr dina kläder efter dina personliga mått! Detta innebär att vi inte kommer ha några storlekar, förutom din. Kläder ska formas efter kroppar och inte tvärtom!

  Vi gör din shoppingupplevelse rolig och effektiv! Klicka på det plagg du vill ha och följ därefter vår måttguide för att fylla i dina personliga mått. Vi börjar produktionen när vi får din beställning och du får din unika beställning levererad Vid det osannolika scenariot att kläderna inte skulle passa kan du använda vår Passformsgaranti och få kläderna korrigerade hos din lokala skräddare. Det enda du behöver göra är att skicka kvittot till oss så ersätter vi för det du har lagt ut.

  Vårt mål är att The Fit ska bli en samlad plattform för måttbeställda kläder. Nya såväl som etablerade designers ska ha möjlighet att sälja sina måttbeställda kollektioner i vår webbshop och dra nytta av vår infrastruktur och produktionsfaciliteter. The Fit kommer att digitalisera måttagningen genom ny teknik som gör det möjligt för kunderna att skanna sina personliga mått från en dator, smartphone eller surfplatta på bara några sekunder. Vi kommer även erbjuda våra kunder möjlighet att använda vårt virtuella provrum där de kan se kläderna i sina egna angivna mått. Personlig service ska alltid vara en del av shoppingupplevelsen, oavsett om det är online eller offline. Därför kommer vi även ha en styling tjänst tillgänglig online där våra kunder kan få individ anpassade tips och råd av erfarna stylister.

   

  Välkommen till The Fit!

  läs mer »
Org nr 559071-5289
Moms nr SE559071528901 Thefit.se 2017 Alla rättigheter reserverade.